Märkesförsäkring bara för Mercedes-Benz 

Logo Mercedes-Benz
Logo Mercedes-Benz

Skydda din Mercedes-Benz med MärkDNA

MärkDNA är en effektiv metod för att förebygga inbrott och stöld. Det är ett biologiskt framställt DNA som du enkelt applicerar på allt som kan vara stöldbegärligt, till exempel bilen och utrustning i bilen, som ratt, krockkudde, navigationsutrustning och xenonljus. Märkningen syns inte för blotta ögat och skadar inte din utrustning.​​​​​

Visa tydligt att bilen är märkt

Polisens erfarenhet är att märkDNA avsevärt minskar risken för stöld, både av och i fordon och i hemmet. En dekal på bilen som visar att den är märkt med märkDNA gör att tjuven blir avskräckt från stöld och inbrott. Skulle du ändå råka ut för ett inbrott har polisen möjlighet att spåra stöldgods som hittas. Märkta saker registreras i en databas och om stulna saker med DNA-märkningen hittas kan de kopplas till rätt ägare, och tjuvarna kan fällas för stölden.

Köp SmartDNA i Säkerhetsbutiken

I ett paket SmartDNA ingår en flaska märkDNA, dekaler och skyltar, registrering i databas och laboratoriekostnader.

Skydda din Mercedes-Benz från stöld

  • Märk bilen och stöldbegärlig utrustning, som till exempel ratt, navigator och xenonljus, med märkDNA. Märkningen syns inte och den skadar inte din utrustning. Visa tydligt med dekaler att bilen är märkt.
  • Om du har garage, parkera bilen där över natten. Saknar du garage men har uppfart med grind – håll grinden stängd. Parkerar du på gatan – låt bilen stå så öppet och upplyst som möjligt.
  • Kontrollera alltid att bilen är ordentligt låst innan du lämnar den. Med en störsändare kan biltjuven slå ut bilnyckelns låsfunktion. Läs mer om störsändare på polisen.se.
  • Skydda dina bilnycklar genom att förvara dem säkert, även när du kommer hem. Lägg dem inte synliga, som på köksbänken eller i hallen.
  • Lås in dina bil- och hemnycklar i de övervakade skåpen vid receptionen när du besöker till exempel ett gym eller en simhall.
  • Installera larm – bilar utrustade med godkända larm utsätts mer sällan för stöld eller inbrott än bilar utan larm, så vi rekommenderar att du utrustar din bil med larm för att minska risken för skadegörelse och inbrott.
  • Använd gärna en rattkrycka. Den gör det omöjligt att styra bilen, vilket gör att tjuven undviker att stjäla den.
  • Förhindra stöld av Mercedes-Benz aluminiumfälgar genom att använda fälglås.
  • Töm bilen själv. En löstagbar GPS, synliga parkeringspengar och kvarlämnade väskor ökar risken för inbrott i bilen.