Märkesförsäkring bara för Mercedes-Benz 

Logo Mercedes-Benz
Logo Mercedes-Benz

Bilgarantier för Mercedes-Benz

När du köper en ny eller begagnad Mercedes-Benz ingår olika typer av bilgarantier. Vem som ansvarar för garantin varierar, men i de flesta fall är det tillverkaren eller säljaren. Läs om de vanligaste garantierna och vad de gäller för.

Vagnskadegaranti

När du köper en fabriksny personbil i Sverige ingår det vanligtvis en vagnskadegaranti. Vagnskadegaranti fungerar som en försäkring och ersätter skador på bilen som uppkommit efter en trafikolycka eller singelolycka. Här kan du läsa mer om vagnskadegaranti och hur länge den gäller för din Mercedes-Benz.

Nybilsgaranti

När du köper en ny Mercedes-Benz-bil hos en agent ingår tvåårig nybilsgaranti. Nybilsgarantin täcker exempelvis fel som finns redan vid leverans eller uppstår under garantitiden. Garantin gäller från och med fordonets första registreringsdatum.

Mercedes-Benz mobilo

När du köper en ny Mercedes-Benz hos en agent ingår två års fri vägassistans kallad Mobilo. Tjänsten är kostnadsfri de första två åren men kan förlängas i upp till 30 år om du servar din bil på en auktoriserad Mercedes-Benz serviceverkstad.

Mercedes-Benz Certified

Mercedes-Benz Certified är två års garanti framtaget för begagnade bilar upp till sex års ålder och 15.000 mil. Bilen testas och kontrolleras i säkerhet, komfort och prestanda. Gäller för begagnade bilar köpta hos Mercedes-Benz bilhandlare.

Du får också ett förmånligt försäkringserbjudande hos oss på Mercedes-Benz Försäkring. 

  • Förmånligt försäkringserbjudande som löper maximalt 36 månader till förutbestämt fast pris.
  • Försäkringspremien faktureras tillsammans med finanskontraktet.
  • Gäller vid finansierad bil genom Mercedes-Benz Finans.

Läs mer om Mercedes-Benz Certified och prata med Mercedes-Benz agenten för prisuppgift.

Grön bil kör längst kust.

Garantier och assistanser

Mercedes-Benz erbjuder flera garantier och assistanser. På mercedes-benz.se kan du läsa mer om nybilsgaranti och vägassistans.