Märkesförsäkring bara för Mercedes-Benz 

Logo Mercedes-Benz
Logo Mercedes-Benz

Därför Mercedes-Benz Försäkring

Mercedes-Benz Försäkring är anpassad för din Mercedes-Benz . Vi använder alltid auktoriserade verkstäder som uteslutande använder originaldelar. Här har vi samlat några av fördelarna.

Privatleasingförsäkring

Försäkra din leasingbil med Mercedes-Benz Försäkring – Uppemot 20 % lägre premie, fri lånebil och inga extra fakturor.

Villkor för elbilen

Vi har anpassat våra försäkringsvillkor till dagens eldrivna fordon och till de elkomponenter som finns i elbilarna. Du och din elbil är tryggt försäkrad hos oss på Mercedes-Benz Försäkring 

Fördelaktig finansförsäkring

En kombination av bil, finansiering, serviceavtal och rabatt på bilförsäkringen, samlat på en faktura och betalning per månad.

Silvrig bil kör i solig stadsmiljö

Lägre självrisk på vagnskadegarantin

När du köper en fabriksny personbil i Sverige ingår vanligtvis en vagnskadegaranti i tre år med en fast självrisk. Denna reduceras med 3 000 kronor vid skada som täcks av vagnskadegarantin tillsammans med halvförsäkring hos Mercedes-Benz Försäkring.
Man sitter i parkerad bil och kollar mobiltelefonen.

Digital skadehantering

Skulle något hända kan du göra skadeanmälan direkt online, dygnet runt – utan papper och krångel. Vi hänvisar alltid till auktoriserade verkstäder. När skadan är registrerad kan du följa ditt ärende på Mina sidor.
Två män står i en bilverkstad.

Trygg reparation med kvalitet

Moderna bilar innehåller avancerad teknik och elektronik. Mercedes-Benz är inget undantag. Därför anlitar vi endast auktoriserade Mercedes-Benz-verkstäder som använder originaldelar. Allt för att behålla kvalitén, säkerheten och andrahandsvärdet hos din Mercedes-Benz.

Maskinskadeförsäkring som gäller långt och länge

Om din Mercedes-Benz är minst halvförsäkrad ingår maskin- och elektronikförsäkring. Försäkringen gäller tills bilen är 10 år gammal eller har gått 15 000 mil. En försäkring som räcker långt och länge, den gäller för bland annat motorhaveri, elfel eller en styrväxel som plötsligt slutar fungera.

Generös ersättning för fabriksmonterad utrustning

Du får ersättning utan någon övre beloppsgräns vid stöld av däck, fälgar, GPS, stereo och annan fabriksmonterad utrustning. Det enda avdrag som görs är åldersavdrag och självrisk. Hur stort åldersavdraget blir beror på hur gammal utrustningen är vid skadetillfället. I villkoren punkt 5.3 kan du läsa mer om värdering av utrustning.

Nyvärde – bil yngre än två år

Om din Mercedes-Benz totalskadas när den är yngre än två år och inte gått mer än 4 000 mil då får du en ny Mercedes-Benz av samma modell. Ersättningen är begränsad till senast kända pris på likvärdig ny bil som den totalskadade. Förändringar av bilmodell och/eller utrustningsnivå som höjt priset ersätts inte.

Nyvärde gäller under förutsättning att du köper en Mercedes-Benz  hos en auktoriserad Mercedes-Benz-agent.

Nyvärde och Mervärde gäller inte för privatleasade bilar, transportbilsregistrerade eller direktimporterat fordon. 

I villkoren punkt 5.4 kan du läsa mer om Nyvärde och Mervärde

Mervärde – bil äldre än två år

Har du Mercedes-Benz Försäkring  och din Mercedes-Benz totalskadas när den är äldre än två år, räknat från första registreringsdag, eller har gått mer än 4 000 mil får du, utöver bilens marknadsvärde, ersättning med 20 % över detta värde. Mervärde gäller under förutsättning att du köper en Mercedes-Benz hos en auktoriserad Mercedes-Benz-agent. Mervärde är begränsat till max 200 000 kr.

Nyvärde och Mervärde gäller inte för privatleasade bilar, transportbilsregistrerade eller direktimporterat fordon.

I villkoren punkt 5.4 kan du läsa mer om Nyvärde och Mervärde

Försäkra din Mercedes-Benz

Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.