Hämtar information

Vagnskadegaranti för Mercedes-Benz

Vagnskadegaranti ingår i bilköpet för de flesta bilmärken och bilmodeller när du köper en fabriksny personbil. Vagnskadegarantin gäller normalt i tre år. För en bilmodell som har vagnskadegaranti följer det med ett vagnskadegarantibevis vid köpet, där startdatum för vagnskadegarantin står. I vagnskadegarantibeviset framgår utöver startdatumet information om till exempel självrisk och villkor för vagnskadegarantin.

Vill du veta hur länge din Mercedes-Benz har vagnskadegaranti? Fyll i registreringsnumret i fältet så får du svar.

Halvförsäkring räcker under garantitiden

Under den period som din bil har en gällande vagnskadegaranti får du ett komplett skydd genom att köpa en halvförsäkring. Halvförsäkring i kombination med vagnskadegarantin ger samma skydd som en helförsäkring.

När garantin upphör

Vi håller reda på när vagnskadegarantin upphör att gälla för din bil och uppgraderar då din halvförsäkring till en helförsäkring. På så sätt kan du känna dig trygg med att samma försäkringsskydd som tidigare.

Den automatiska uppgraderingen görs för dig som köpte eller förnyat din Mercedes-Benz Försäkring efter den 1 december 2015.  

Gäller vagnskadegarantin utomlands?

Vagnskadegarantin gäller i Sverige och de länder som är anslutna till Gröna Kort-systemet.

Beställ Grönt Kort i god tid innan du ska resa utomlands med din Mercedes-Benz. Det är ett bevis på att du har giltig trafikförsäkring på bilen. 

Självrisk på vagnskadegaranti

Mercedes-Benz står för garantin. De bestämmer vilken självrisk det är som gäller och inom vilken tid en skada måste anmälas för att garantin ska gälla. Det kan vara bra att känna till att självrisken på vagnskadegarantin alltid presenteras utan moms.

Har du råkat ut för en skada?

Det är vi på Mercedes-Benz Försäkring som tar hand om dig när du råkat ut för en händelse som vagnskadegaranti gäller för. Det kan t ex vara kollision, dikeskörning, viltolycka eller skadegörelse. Mercedes-Benz Försäkring tar hand om din anmälan även om du inte har din bilförsäkring här hos oss.

  • Anmäl skada inom 30 dagar.​
  • Kontakta närmaste Mercedes-Benz-verkstad och beställ tid för skadebesiktning så snart som möjligt. Du kan göra din anmälan direkt till verkstaden.