Märkesförsäkring bara för Mercedes-Benz 

Logo Mercedes-Benz
Logo Mercedes-Benz

Avställningsförsäkring för Mercedes-Benz

Har du en bil som du inte använder kan du ställa av ditt fordon hos Transportstyrelsen. Då behöver du inte betala fordonsskatt eller trafikförsäkring. Men även en avställd bil kan råka ut för olyckor och en avställningsförsäkring är ett tryggt grundskydd som täcker eventuella skador.

Så gäller avställningsförsäkringen

Om du har halv- eller helförsäkring ändras din bilförsäkring automatiskt till en avställningsförsäkring i samband med att du ställer av bilen hos Transportstyrelsen. Du behöver inte kontakta oss då, utan vi får den informationen från Transportstyrelsen. Med en avställningsförsäkring får du ersättning vid brand, stöld, glas- och vagnskada, som till exempel skadegörelse. Försäkringen ersätter också vissa ombuds- och rättegångskostnader.

Läs mer om vad som ingår - Villkor för privatägda bilar 

Frågor och svar om avställning

Vad kostar en avställningsförsäkring?

En avställningsförsäkring kostar mindre än en vanlig bilförsäkring (trafik-, halv eller helförsäkring) eftersom olycksrisken är lägre när bilen inte används i trafik. Hur stor prisskillnaden blir beror bland annat på bilmodell, var du bor och tidigare skadehistorik.

Kontakta oss om du vill veta vad en avställningsförsäkring kommer kosta för din Mercedes-Benz.

Har du redan en avställningsförsäkring hos oss kan du se priset på Mina sidor.

Hur ställer jag av min bil?

Du kan ställa av din Mercedes-Benz hos Transportstyrelsen:

Hur ställer jag på min bil?

När du vill använda din bil igen behöver du ställa på bilen hos Transportstyrelsen. Då behöver du betala trafikförsäkring och fordonsskatt igen.

Ställ på din bil hos Transportstyrelsen:

Transportstyrelsen meddelar oss att bilen är påställd och vi ser till att du får tillbaka samma omfattning som tidigare

Vad händer om jag ställer av en bil som har trafikförsäkring?

Har du endast haft trafikförsäkring avslutas försäkringen när fordonet ställs av, vilket betyder att du inte har någon försäkring för bilen när den är avställd.

Vad gäller om jag köper en bil som är avställd?

Kontakta oss inom en månad från det att du blir registrerad som ägare av bilen så hjälper vi dig att teckna avställningsförsäkring.

Får jag köra med en avställd bil?

Grundregeln är att du inte får köra eller bogsera en avställd bil, men det finns ett undantag. Om bilen har en trafikförsäkring och alla fordonsskatter är betalda får du köra till och från närmaste besiktning.

Försäkra din Mercedes-Benz

Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.