Hämtar information

Bilstöld och inbrott i bilen

Bilstölderna har ökat de senaste åren och utrustningen i din Mercedes-Benz är eftertraktad. Tillsammans med Mercedes-Benz och Larmtjänst har vi sammanställt en checklista med tips på hur du gör det svårare för tjuven att ta sig in i din bil.

Så skyddar du din Mercedes-Benz från stöld

parkerad-mercedes-benz
  • Parkera på en säker plats, allra helst i ett låst garage. Saknar du garage men har uppfart med grind – håll grinden stängd. Parkerar du på gatan – låt bilen stå så öppet och upplyst som möjligt.
  • Kontrollera alltid att bilen är ordentligt låst innan du lämnar den. Med en störsändare kan biltjuven slå ut bilnyckelns låsfunktion. Läs mer om störsändare på polisen.se.
  • Skydda dina bilnycklar genom att förvara dem säkert. Använd gärna ett signalskyddande nyckelfodral. Vill du förvara dem snyggt och säkert även i hemmet kan du köpa en Klong Gömma. Dessa produkter förhindrar att signalen från din bilnyckel kapas av brottslingar.
  • Om din bil inte har larm är det klokt att eftermontera ett larm hos din Mercedes-Benz-agent. Det är också bra att använda en godkänd rattkrycka för att försvåra stöld av ratt och airbag.
  • Förhindra stöld av Mercedes-Benz aluminiumfälgar genom att använda fälglås.
  • Märk bilen och stöldbegärlig utrustning med märkDNA. Stöldbegärlig utrustning är till exempel ratt, navigator och xenonljus.
  • Lämna aldrig datorer, löstagbar GPS, parkeringspengar, mobiltelefoner och andra värdesaker i bilen. Tänk på att en tom väska kan locka en tillfällig tjuv till inbrott.
  • Ta initiativ till Grannsamverkan där du bor. Ett sådant initiativ för att minska vardagsbrottsligheten stöds av den lokala polisen. Läs mer på samverkanmotbrott.se.

Försäkring för olyckshändelserna inne i bilen

Det är lätt hänt att målarburken välter och rinner ut i bagaget eller att kaffet slinker ur handen och rinner ner i instrumentpanelen. Även om man är försiktig kan olyckan inträffa. Tur att det går att försäkra sig. Med Drulle (allrisk för bil) får du bland annat ersättning för oförutsedda olyckshändelser inne i bilen och om bilnyckeln skadas eller blir stulen.

Läs mer om Drulle (allrisk för bil).

Mercedes-Benz Försäkring - Ett samarbete mellan Mercedes-Benz Finans Sverige AB och If Skadeförsäkring AB, där If är försäkringsgivare.